Kako putovati avionom jeftinije nego autobusom

Gorica Lazović Virtuelni Asistent

Zar ne bi bilo divno da priuštite sebi po neki produženi vikend u toku godine?

U mom sećanju slike sa letovanja počinju da blede  već nakon mesec dana. Potrebno mi je da se pomerim sa mesta, da mi oči vide nešto novo i drugačije.

Srbija je lepa ali ja bih ipak negde dalje, u neku drugu zemlju, da probam nešto drugačije od roštilja i čujem zvuk nekog novog jezika.

Putovanje autom ili autobusom previše bi dugo trajalo. Idealno rešenje  je avion.  Verovatno i vi, kao i ja, odmah pomišljate kako je to ipak previše skupa varijanta. Pola letovanja potrošiti za put od tri četiri dana-nije isplativo.

Sedam  za računar čisto da potvrdim ovu poslednju misao i doživljavam otkrovenje.  Iz Srbije je moguće putovati avionom za neverovatno male pare.  Govorim o cifri od 20-30 EUR sa sve plaćenim taksama.  Ova cifra ide i ispod 10 EUR u nekim terminima.

Pitate se: Kako je to moguće?

Zahvaljujući dolasku najveće i jedne od najjeftinijih  svetskih avio kompanija- irskom Ryanair-u.

Politika ove firme  je da drastično snizi troškove i maksimalno iskoristi raspoložive resurse. Troškovi se smanjuju tako što se   odbacuje svaki dodatni luksuz  tipa besplatne hrane,  pića,  besplatnog prtljaga,  a koriste se avioni sa većim brojem sedišta i aerodromi sa nižim taksama koji se uglavnom nalaze u periferiji.

Ipak, nešto na čemu ova kompanija ne štedi jeste bezbednost putnika.  Od kada postoji nije imala ni jedan incident u kome su putnici bili ugroženi.  Tome doprinosi i činjenica da je njihova flota prosečne starosti 5,5 godina.  Poređenja radi  prosečna starost aviona u Air Serbia iznosi 19 godina.

Ono što moram da vam napomenem jeste da ovakva putovanja treba da isplanirate na vreme kako bi ste ostvarili što veće pogodnosti prilikom kupovine.

Ukoliko ste zainteresovani da uzmete par dana odmora od svega a da pritom ne potrošite previše para i vremena na sam put, javite mi se kako bih za vas izdvojila ono što najviše odgovara vašim željama i potrebama iz ponude ove kompanije. Samo kliknite na dugme ispod i krenite da pakujete kofere. Bon Voyage.

Ako vam se ovaj sadržaj svideo podelite ga osobama kojima bi mogao biti koristan

Kako putovati avionom jeftinije nego autobusom